NEWS

KAO I KOŽE, NJEGA KOSE JE JAKO BITNA

KAO I KOŽE, NJEGA KOSE JE JAKO BITNA

Zdrava i sjajna kosa su nešto za čim svaka žena (ali i muškarac) teži. Jednostavno, to je obilježje njegovane i jake kose i daje pečat tvom izgledu.

 Kosi obično nedostaje sjaj kada nije zdrava. Njega kose počinje kada je tvoja kosa dobro hidratizirana i nahranjena, glatka površina omogućava svjetlosti da se reflektira, čineći tvoju kosu sjajnom. 

Međutim, kod nezdrave kose, kutikule se izdižu i ne dozvoljavaju odbijanje svjetla. Nezdrava kosa također dovodi do problema poput mršenja, lomljenja, rascvjetalih i suhih vrhova itd.

Nemoguće je da se zamisli sjajna kosa bez odgovarajuće njege – koja mora da bude prisutna svakog dana! Važno je sve što radiš,jedeš i piješ! – od toga kako, koliko često i čime pereš kosu, do toga kako je češljaš, sušiš i oblikuješ.

Da bi kosu održala sjajnom, nemoj da je pereš više od 2-3 puta tjedno.

Pranje, njega i oblikovanje kose kemijskim proizvodima može  s vremenom da ošteti tvoju kosu. Mnogi šamponi, balzami i proizvodi za oblikovanje kose imaju sastojke koji mogu uzrokovati ovaj problem. Dakle za njegu kose biraj uvijek prirodne proizvode koji NE sadrže sljedeće sastojke: Sulfati (obično se nalaze u šamponima, veoma su agresivni u kosi blokiraju nastajanje prirodnih ulja)

PRIJEDLOG: K.THERAPY BIO ARGAN -ŠAMPON

 

Silikoni (oni se obično nalaze u proizvodima za sjaj kose, ali se na krajevima nakupljaju te kosu čine još neurednijom)

PRIJEDLOG: K.THERAPY REPAIR REPAIRING GEL

 Alkoholi (oni se obično nalaze u gelu, laku za kosu i drugim proizvodima za oblikovanje kose, a poznato je da isušuju kosu tokom vremena.)

Parabeni (poznato je da su veoma kancerogeni.)

 

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods