uvjeti koristenja

1. OPĆE ODREDBE


Trgovačko društvo Cosmo hair d.o.o. (nadalje: “Društvo”) imatelj je i nositelj je svih prava na internet stranici www.cosmohair.hr. Društvo putem navedene stranice pruža uslugu prodaje putem svoje internet trgovine – webshopa (nadalje: “Webshop”). Korištenjem usluge Webshopa i vezanih internet stranica i servisa na cosmohair.hr. domeni smatra se da su potrošači u svakom trenutku upoznati s ovim Uvjetima prodaje (nadalje: Uvjeti) kao i da ih u svakom trenutku u potpunosti razumiju i prihvaćaju. Ovi Uvjeti primjenjuju se na prava i obveze u vezi kupnje proizvoda ili usluga putem Webshopa kao i na prava i obveze koje proizlaze iz sklapanja Ugovora o prodaji na daljinu (nadalje: “Ugovor”) između potrošača kao krajnjeg kupca i Webshopa, odnosno Društva, te se smatraju sastavnim dijelom takvih Ugovora.

Pružatelj usluge internet prodaje putem Webshopa je: Cosmo hair d.o.o., sa sjedištem u Splitu Pupačićeva 1, OIB: 90348550955,Republika Hrvatska.
Korisnicima Webshopa, tj. kupcima, savjetuje se i upućuje ih se da se prije kupnje na Webshopu upoznaju s ovim Uvjetima kao i iste periodički provjeravaju, sve kako bi se upoznali i bili upoznati sa svim njihovim pravima i obvezama.

Društvo pridržava pravo izmjene ovih Uvjeta u svakom trenutku bez ikakve prethodne najave ili obavijesti. Društvo nije niti neće biti odgovorno ni za kakve moguće posljedice koje proizlaze iz takvih promjena. Promjene stupaju na snagu u trenutku objave na internet stranici www.cosmohair.hr.

Društvo zadržava pravo prekinuti s pružanjem usluge Webshopa i/ili drugih usluga koje pruža putem internet stranice cosmohair.hr kao i pravo promijeniti sadržaj Webshopa i/ili internet stranica cosmohair.hr. u svakom trenutku bez prethodne najave. Društvo neće biti odgovorno ni za kakve moguće posljedice proizašle iz istog. Promjene stupaju na snagu u trenutku objave na internet stranici cosmohair.hr.

Društvo zadržava pravo promijeniti, ograničiti i/ili prestati s pružanjem usluge Webshopa u svakom trenutku bez obveze prethodne najave, uključivo i djelomično. Društvo može u potpunosti ograničiti pristup, kao i pružanje određenih usluga, korisnicima koji krše odredbe ovih Uvjeta.
Korištenje usluga Webshopa dozvoljeno je isključivo punoljetnim osobama. Upotreba i korištenje Webshopa od strane djece ili maloljetnih osoba nije dozvoljena. Roditelji i/ili skrbnici dužni o navedenom voditi računa, a u protivnom preuzimaju sva prava i obveze nastale takvom upotrebom odnosno korištenjem. Društvo u svakom slučaju ne odgovara za eventualne posljedice takve upotrebe odnosno korištenja Webshopa.

Svi proizvodi kupljeni na Webshopu koriste se na vlastitu odgovornost.
Webshop, odnosno Društvo, u potpunosti se odriče od bilo kakve odgovornosti za točnost i/ili potpunost informacija i sadržaja koji se nalaze na Webshopu i/ili internet stranici cosmohair.hr. Webshop, odnosno Društvo, pridržava pravo pogreške u opisu i slici proizvoda, odnosno tiskarske greške.

Webshop, odnosno Društvo, ne daje jamstva da fotografije proizvoda u cijelosti odgovaraju izgledu samog proizvodu, a posebno ne odgovara za moguće nenamjerne i/ili slučajne pogreške u opisu proizvoda i/ili tiskarske greške. Razlike između stvarnog proizvoda i fotografije proizvoda te opisa proizvoda posebno su moguće ukoliko proizvođač i/ili dobavljač izmijene neku od karakteristika ili sadržaj proizvoda. Bez obzira na navedeno, Webshop odnosno Društvo opise redovito i detaljno provjerava.

 

2. ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Webshop odnosno Društvo se obvezuje brinuti o privatnosti korisnika Webshopa te će prikupljene podatke koristiti i obrađivati isključivo u svrhu i namjenu određenu ovim Uvjetima.

Društvo odnosno Webshop može prikupljati osobne podatke korisnika/kupaca, uključujući ime i prezime/naziv, adresu, OIB, telefonski broj i/ili adresu elektroničke pošte samo ako iste korisnik dragovoljno stavi na raspolaganje odnosno dostavi Društvu/Webshopu.

Društvo će navedene podatke koristiti isključivo u svrhu ispunjena ugovornih obveza te sa svrhom uvida u i razumijevanja potreba, navika i zahtjeva korisnika kao i daljnjeg razvoja i dizanja kvalitete pružanja usluga Webshopa.

Društvo putem Webshopa prikuplja, obrađuje i objavljuje podatke o korisnicima u vezi načina uporabe Webshopa bez otkrivanja identiteta korisnika i/ili osobnih podataka koji omogućuju otkrivanje identiteta korisnika.

Društvo putem Webshopa prikuplja i bilježi podatke o IP-adresi (Internet Protocol Address) korisnika i/ili o lokaciji računala za potrebe sistemske administracije, otklanjanja problema ili kvarova, potvrde preuzimanja sadržaja i/ili unapređivanja tehničkih karakteristika internetskog servisa. Društvo automatizirano bilježi podatke o navikama korištenja Webshopa od strane korisnika, uključujući i datoteku o posjećenosti pojedinih stranica i/ili sadržaja. Takve podatke Društvo će koristiti isključivo u svrhu unapređivanja svoje usluge Webshopa te prilagodbe i individualizacije promotivnih aktivnosti prema potrebama pojedinog korisnika.

Društvo odnosno Webshop ne bilježi broj kreditne kartice korisnika/kupca niti pohranjuje transakcijske podatke, već za plaćanje putem kreditnih kartica koristi usluge treće strane, ovlaštene banke, koja enkripcijom štiti podatke korisnika/kupca.
Otkriće:

Možemo otkriti vaše osobne podatke samo ako to zahtijeva zakon ili ako kršite naše Uvjete poslovanja.

a) Obavijest o kolačićima

Kako bismo osigurali pravilno funkcioniranje ovih web stranica i osigurali najbolje moguće korisničko iskustvo, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male datoteke podataka poznate kao kolačići. Većina sjajnih web stranica učini isto. Nastavljajući pregledavanje i korištenje web stranice www.cosmohair.hr prihvaćate upotrebu kolačića. Kolačić je mala tekstualna datoteka koja se pohranjuje na vaše računalo ili mobilni uređaj kad posjetite određenu web stranicu. Pomoću kolačića web mjesto pamti vaše radnje i postavke (kao što su prijava, jezik, veličina fonta i ostale preferirane postavke prikaza) tijekom dužeg razdoblja, tako da ih ne morate ponovno unositi svaki put kad se vratite na web mjesto ili pregledavate njegove različite stranice.
 
Ovdje je popis kolačića koji koristimo:

_session_id, jedinstvena oznaka po sesiji, omogućava Shopifyu da pohranjuje podatke o vašoj sesiji (preporuka, odredišna stranica itd.);

_shopify_visit, nema podataka, a čuva se 30 minuta od zadnjeg posjeta, a internetski pružatelj usluga praćenja statistike na našoj web stranici koristio je za bilježenje broja posjeta;

_shopify_uniq, podaci se ne drže, istječe u ponoć (u odnosu na posjetitelja) sljedeći dan, broji broj posjeta prodavaonici od strane jednog kupca;
košarica, jedinstvena oznaka, prisutna dva tjedna, pohranjuje informacije o sadržaju košarice;

_secure_session_id, jedinstvena oznaka, po sesiji;
storefront_digest, jedinstvena oznaka, neodređena ako trgovina ima lozinku, koristi se za utvrđivanje ima li trenutni posjetitelj pristup

Možete kontrolirati i / ili izbrisati kolačiće po želji. Za više informacija posjetite: aboutcookies.org, Možete izbrisati sve kolačiće koji su već pohranjeni na vašem računalu, a većina postavki preglednika omogućuje vam da blokirate njihovo spremanje. Ako blokirate kolačiće, možda ćete morati ručno prilagoditi neke postavke koje želite svaki put kada posjetite web mjesto, a neke usluge i značajke možda neće biti dostupne.
 
b) Odrasli

Korištenjem ove stranice potvrđujete da ste punoljetni u vašoj zemlji prebivališta.
Maloljetni ili ovisni mogu koristiti web mjesto samo sa zakonskim zastupnikom.

3. PROMOTIVNE AKTIVNOSTI

Korisnik/kupac registracijom i kupovinom, odnosno davanjem podataka o svojoj e-mail adresi, Društvu daje suglasnost da ga Društvo u svrhu promocije svojih usluga i/ili proizvoda može putem elektroničke pošte obavještavati o sadržaju internet stranica Društva odnosno Webshopa, promjenama na istima, popustima, akcijama, proizvodima i/ili promjenama u vezi načina pružanja usluga Društva i/ili Webshopa. Korisnik je ovlašten u svakom trenutku opozvati navedenu suglasnost.

4. JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA I OBRAZAC ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.
Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora.

Primjerak obrasca za jednostrani raskid Ugovora koji se nalazi na našoj mrežnoj stranici možete elektronički ispuniti i poslati. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu Ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet Ugovora predana u posjed. U slučaju usluge rok teče od dana sklapanja Ugovora.
Ako jednostrano raskinete Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu Ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.

Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad. Robu vratite ili je predajte nama na adresu Cosmo hair d.o.o. – Webshop,Mosećka 49, 21000 Split, bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu Ugovora.

Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošaljete ili predate robu nama, odnosno osobi koju smo ovlastiti za primanje robe. Izravne troškove povrata robe morate snositi sami.
Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Ako je na Vaš zahtjev izvršavanje usluge započelo tijekom roka za jednostrani raskid Ugovora, dužni ste nam platiti iznos koji je razmjeran onom što je isporučeno do trenutka kada ste nas obavijestili o jednostranom raskidu ovog Ugovora.